2.5′ διάβασμα

Η Pace Gallery ανακοίνωσε την έναρξη πλατφόρμας NFT*, με την επωνυμία Pace Verso, εν όψει του επερχόμενου περιπτέρου της στη διοργάνωση Art Basel στο Μαϊάμι. Το πρώτο σύνολο έργων τέχνης θα περιλαμβάνει έργα των Lucas Samaras, Glenn Kaino, DRIFT και Don Diablo.

Η Pace Verso δημιουργήθηκε ως ένας τρόπος για να συνεχίσει η γκαλερί την ιστορία της, να υποστηρίζει δηλαδή πρωτοποριακούς καλλιτέχνες και τα έργα τους στους τομείς της τέχνης και της τεχνολογίας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pace, Marc Glimcher, ανέφερε σε δήλωσή του:

«Ενδιαφερθήκαμε να δημιουργήσουμε μια αποκλειστική πλατφόρμα NFT για την Pace, όταν οι καλλιτέχνες μας εξέφρασαν την περιέργεια να φτιάξουν NFT και αφού υποστηρίξαμε τα πρώτα τους έργα NFT με άλλες πλατφόρμες. Η φιλοσοφία μας είναι να δημιουργήσουμε τα εργαλεία που χρειάζονται οι καλλιτέχνες μας και το Pace Verso είναι πλέον ένα βασικό σκέλος του προγραμματισμού μας για NFT. Παράλληλα, θα παρέχουμε μεν στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να προβάλουν και να πουλήσουν NFT στη δική μας πλατφόρμα Pace Verso, αλλά θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και ανεξάρτητα έργα NFT με άλλους συνεργάτες».

Ξεκινώντας τα πράγματα, ο πρωτοπόρος της ψηφιακής τέχνης Lucas Samaras θα παρουσιάσει μια δεύτερη ενότητα NFT από τη σειρά XYZ στις 22 Νοεμβρίου. Για να συμπέσει με την Art Basel, η Pace Verso θα κυκλοφορήσει στη συνέχεια μια σειρά από εντυπωσιακά έργα του εννοιολογικού καλλιτέχνη Glenn Kaino, μαζί με το αναγνωρισμένο Ολλανδικό καλλιτεχνικό δίδυμο, DRIFT, ο οποίοι έχουν συνεργαστεί επίσης με έναν άλλον Ολλανδό, τον DJ Don Diablo που έγινε πρωτοπόρος της ψηφιακής τέχνης.

Το Pace Verso δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το στούντιο Palm NFT στο Palm Network — ένα νέο δίκτυο blockchain εστιασμένο σε έργα NFT για πολιτισμό και δημιουργικότητα, που δημιουργήθηκε από και για το ανοιχτό οικοσύστημα Ethereum.

*non fangible token
μοναδικό και συλλεκτικό ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο
(συνήθως έργα ψηφιακής τέχνης ή μουσικής)

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας
η καθ΄οιονδήποτε τρόπο χρήση/αναπαραγωγή του παρόντος
(ολόκληρου ή αποσπασμάτων),
χωρίς ενεργό σύνδεσμο (link) http://www.periopton.com

©periopton

πηγή HYPEART