6′ διάβασμα

αναφωνεί η Lavazza μέσα από το ημερολόγιο του 2021

«Ο καθένας από εμάς μπορεί να μετατραπεί σε αγγελικό πλάσμα με την παραμικρή αλλαγή προοπτικής, χρησιμοποιώντας εργαλεία με νέους τρόπους και επιτρέποντας στα λάθη μας να μας καθοδηγήσουν προς νέες αλήθειες».
Christy Lee Rogers εικαστικός. Νάσβιλ Τενεσί, ΗΠΑ.

Η εταιρεία Lavazza κατέχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο πεδίο του καφέ και ταυτόχρονα με την ετήσια έκδοση του εταιρικού της ημερολογίου, αναδεικνύει καινούργιες αισθητικές τάσεις και διαμορφώνει νέους εννοιολογικούς ορίζοντες.

Ως έκφραση αυτού του νέου εννοιολογικού μονοπατιού ήταν η διαφημιστική εκστρατεία «Καλημέρα Ανθρωπότητα», υπογεγραμμένη από τον Αρμάντο Τέστα και ξεκίνησε ως μαρτυρία της ανάγκης να βρούμε και να δεχθούμε ο ένας τον άλλο, και να προχωρήσουμε μαζί. Αυτό το εμφατικό περιεχόμενο, μια δημιουργική προσέγγιση με έντονο συμβολισμό και η σύγχρονη γλώσσα έχουν συμβάλει στη διάδοση των καθολικών αξιών της ανοχής, της προόδου και της αειφορίας. Όλα τα μηνύματα που αποτελούν τη βάση του οράματος της εταιρείας.

Το ημερολόγιο ήταν πάντα ένα εμβληματικό αντικείμενο που λειτουργεί ως όργανο όχι μόνο για να αφηγηθεί την ιστορία μιας εταιρείας και να δώσει φωνή σε όλα τα πρόσωπα και τις ιστορίες του προϊόντος, αλλά και για να μεταφέρει σημαντικά μηνύματα. Και ακόμη περισσότερο φέτος, δεδομένου ότι αυτή η συγκεκριμένη έκδοση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ακραίας συνθήκης, αυτής της περιόδου εγκλεισμού.

Με ένα μωσαϊκό συμμετεχόντων και προσωπικοτήτων, πέρα από τους 13 καταξιωμένους φωτογράφους, το ημερολόγιο Lavazza αποτελεί ένα σύνθετο καλλιτεχνικό έργο που μέσα από τη μέγιστη ελευθερία κάθε καλλιτέχνη, την προσωπική ματιά του και το ιδιαίτερο στυλ του, προβάλλει ένα νέο και θετικό όραμα της ανθρωπότητας. Εναν τρόπο σκέψης που οδηγεί στην αυγή μιας νέας ανθρωπότητας.

Απαγορεύεται η καθ΄οιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση/χρήση του παρόντος άρθρου,
(ολόκληρου ή αποσπασμάτων)

επιμέλεια-κείμενο: Κάππα Λάμδα

© periopton

με στοιχεία από calendar.lavazza