Η Leica ανακοίνωσε την κυκλοφορία του καινούριου μοντέλου της D-Lux 7. Πρόκειται για μια κόμπακτ που ακολουθεί τη γνωστή αισθητική της εταιρείας, αλλά διαφοροποιείται από την συνήθη τιμολογιακή πολιτική της, αυτή που καθιστά τα προϊόντα της δυσπρόσιτα για πολλούς.

Για να μη σας κρατάω όμως σε αγωνία, το ποσόν που πρέπει να πληρώσετε για να αποκτήσετε τον εμβληματικό κόκκινο κύκλο, ανέρχεται -περίπου – στα 1.100 ευρώ (καθόλου άσχημα για Leica).

Η κάμερα διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά που συναντάμε και στην Panasonic LX100 II, η οποία ως γνωστόν, αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή για τους φωτογράφους δρόμου, χάρη στις ποιοτικές εικόνες και τη φορητότητα που εξασφαλίζεται από τις περιορισμένες διαστάσεις της. Στην καρδιά της D-Lux 7 βρίσκεται ένας αισθητήρας Micro Four Thirds των 17MP, με την ευαισθησία ISO να φτάνει έως την τιμή των 25,500. Το φως, περνάει μέσα από ένα ασφαιρικό φακό Leica DC Vario-Summilux 10.9 -34mm f / 1.7 -2.8 (24-75mm σε αντιστοιχία 35mm) και την προεπισκόπηση αναλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) με ανάλυση 2.760 κουκκίδων, καθώς και η LCD οθόνη αφής στο πίσω μέρος, εύρους 3-ιντσών και ανάλυσης 1.24 εκατ. κουκκίδων.

Καινοτομία αποτελεί η ευχέρεια αλλαγής του σημείου εστίασης μετά τη λήψη, ή ο συνδυασμός αρκετών λήψεων (stacking) με διαφορετική εστίαση, για τη δημιουργία μιας τελικής εικόνας, με μεγάλο βάθος πεδίου κατά τη macro φωτογράφιση. Η εγγραφή βίντεο 4Κ γίνεται με 30 καρέ το δευτερόλεπτο και 100Mbit, σε φορμά MP4 και AVCHD.

Επίσης, πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η D-Lux 7 είναι η πρώτη της σειράς D-Lux, που αλληλεπιδρά με την εφαρμογή της Leica FOTOS, παρέχοντας τη δυνατότητα πλήρους τηλεχειρισμού της μηχανής -συμπεριλαμβανομένης και της προεπισκόπησης Live View- μέσω ενός smartphone και την ασύρματη μεταφορά εικόνων σε συσκευές iOS και Android.

 επιμέλεια-κείμενο: Κάππα Λάμδα

 © periopton.com