Μετά από 14 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και πρωτοποριακών εκθέσεων που φιλοξένησε η γκαλερί La Maison Rouge, θα σταματήσει να στεγάζει έργα καλλιτεχνών οριστικά τον Οκτώβριο του 2018.

Τον Ιούνιο του 2004, το ίδρυμα του συλλέκτη Antoine de Galbert εγκαινίασε τη La Maison Rouge, έναν νέο εκθεσιακό χώρο 1300m2 στην περιοχή της Βαστίλης στο 12ο διαμέρισμα, ο οποίος εξελίχθηκε σ’ έναν εμβληματικό τόπο για την σύγχρονη τέχνη. Για δεκατέσσερα χρόνια, η La Maison Rouge με πάντα τολμηρούς προγραμματισμούς -παρείχε στους ανεξάρτητους επιμελητές την πλήρη ελευθερία και εξουσία να εξερευνήσουν την ποικιλομορφία του σύγχρονου καλλιτεχνικού πειραματισμού και έκφρασης- θα αναδείξει καλλιτέχνες, συλλογές και θέματα που δεν παρουσιάζονταν συχνά στο κοινό.

Δυστυχώς όμως, όπως όλα τα καλά πράγματα έχουν ένα τέλος, η La Maison Rouge κλείνει οριστικά τον Οκτώβριο με μια τελευταία έκθεση άκρως συμβολική:
‘Η πτήση, ή το όνειρο της πτήσης’
Το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της περιπέτειας∙ μια πραγματική πτήση, στην φαντασία, στην δημιουργία, στην ομορφιά, στο θαυμαστό κόσμο της τέχνης.

Nota bene

διάρκεια έκθεσης:
16 Ιουνίου – 28 Οκτωβρίου 2018

 

επιμέλεια-κείμενο: Κάππα Λάμδα

© periopton.com