Η Bottega Veneta στο πλάισιο της διαφημιστικής της εκστρατείας για την Ανοιξη/Καλοκαίρι του 2018, δημιούργησε μια σειρά 6 ταινιών μικρού μήκους με το γενικό τίτλο Reflections (αντανακλάσεις). Οι ιδέες του creative director Tomas Maier, σκηνοθετήθηκαν από τον Fabien Baron με μία αίσθηση μυστηρίου, αισθησιασμού και σουρεαλισμού. Οι αινιγματικές αφηγήσεις των ταινιών διερευνούν τα θέματα της αναγέννησης, της αντιστροφής του χρόνου και της επανασύνδεσης. Οι Αντανακλάσεις σηματοδοτούν ένα νέο κεφάλαιο στη σειράς Art of Collaboration, το πνευματικό παιδί του Tomas Maier από το 2001, που είχε το όραμα της συνεργασίας με έναν διαφορετικό φωτογράφο κάθε εποχή. Εδώ υπεύθυνος για τη φωτογραφία είναι ο Γάλλος κινηματογραφιστής Philippe Le Sourd, συνεργάτης κατά καιρούς του Wong Kar-Wai και Sofia Coppola και στον οποίο οφείλεται ο ατμοσφαιρικός φωτισμός των ταινιών, ο οποίος παραπέμπει σε σύγχρονο φίλμ νουάρ.

Κάθε ταινία θα επικεντρωθεί σε διαφορετικούς χαρακτήρες με ένα κυρίαρχο αφήγημα, αντλώντας από τους πυλώνες της φίρμας, ενώ, επίσης, ανοίγει για την Bottega Veneta ένα νέο κεφάλαιο στην αφήγηση της πολυτέλειας.

[Σχετικές μελέτες εκτιμούν ότι το περιεχόμενο σε βίντεο θα καλύψει το 80% της ψηφιακής κυκλοφορίας μέχρι το 2020 και για αυτό προτείνεται ως πιο σημαντικό για τις εταιρείες να αξιοποιήσουν τη δύναμη της οπτικής κίνησης για να διπλασιάσουν την επίδραση των στατικών λήψεων.

Για την εαρινή / καλοκαίρι του 2018 σεζόν (και ως μέρος της συνεχιζόμενης πρωτοβουλίας Art of Collaboration), η Bottega Veneta επανεξετάζει την παραδοσιακή διαδικασία του πρώτα-εκτυπώνω-μετά-κάνω-βίντεο, δημιουργώντας αυτή την ανθολογία των έξι ταινιών, που θα καλύψουν και την εκστρατεία έντυπης διαφήμισης. Πρόκειται για ένα γεγονός που ανατρέπει εκ βάθρων την κλασσική πρακτική. Αυτή η νέα μέθοδος, η οποία παρακάμπτει την απαίτηση για φωτογράφηση, πραγματοποιείται με προηγμένες κάμερες Panavision που φωτογραφίζουν κάθε ταινία μικρού μήκους, σε εξαιρετικά υψηλή ανάλυση. Στη συνέχεια, τα στιγμιότυπα οθόνης συνθέτονται για την προβολή στα έντυπα, με τρόπο που παραπέμπει και εκπέμπει επίσης την ομορφιά του κινηματογράφου.

(βλέπε και σχετικό άρθρο του Κάππα Λάμδα στο periopton.com με τίτλο: ποιά αποφασιστική στιγμή;)

Οι Miraggio, 196,6 MHz, Utopia, Rebirth, Aurora και Vertigo επιτρέπουν στους θεατές να ερμηνεύσουν τη νέα συλλογή «με τον δικό τους τρόπο», λέει ο Maier. «Αυτό που ήταν σημαντικό για εμάς ήταν να πούμε την ιστορία του Bottega Veneta μέσω του πιο αφηγηματικού μέσου που είναι διαθέσιμο σήμερα: την ταινία∙ να μην αποδυναμώσουμε το μήνυμα και να έχουμε όλα τα άλλα σημεία επικοινωνίας να προέρχονται, φυσικά, από την ταινία «, λέει ο Baron. «Τελικά, θέλαμε να αναπτύξουμε ένα μοναδικό οπτικό λεξιλόγιο που θα αντικατοπτρίζει το εύρος μιας τέτοιας μάρκας πολυτελείας».

Το 196,6 αποτελεί το δεύτερο κεφάλαιο της διαφημιστικής εκστρατείας. Σ’αυτό, ένας άνδρας σ’ένα δωμάτιο μοτέλ και μια γυναίκα σε ένα αυτοκίνητο, που χωρίζονται από μια απροσδιόριστη απόσταση, προσπαθούν να συνδεθούν μέσω του ραδιοφώνου. Το 1966 ήταν η χρονιά που ιδρύθηκε η Bottega Veneta (γι’αυτό και 196,6). Το 196,6 MHz είναι η αδιάκοπη επιθυμία να βρεθεί η συχνότητα που μας συνδέει όλους. Πρόκειται για χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων, για την εξεύρεση της σωστής στιγμής και του σωστού μέσου.

all photos © Bottega Veneta

© periopton.com

επιμέλεια-κείμενο: Κάππα Λάμδα