Η Sony ανακοίνωσε την προσεχή κυκλοφορία νέων καρτών μνήμης SDXC/SDHC UHS-II, τις SF-G. Οι κάρτες θα κυκλοφορήσουν στις 24 Απριλίου με χωρητικότητες 32GB, 64GB και 128GB. Η εκτιμώμενη ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής ανέρχεται στα 300 MB/sec και 299 MB/sec και γι’αυτό η Sony διατείνεται ότι είναι οι ταχύτερες κάρτες της αγοράς.

Πέρα από αυτό η σειρά είναι εξοπλισμένη με ένα νέο αλγόριθμο της Sony, που αποτρέπει την απώλεια της ταχύτητας και επιτρέπει την εκκαθάριση, σε μικρότερο χρονικό διάστημα, της ενδιάμεσης μνήμης (buffer) ανάμεσα στις λήψεις. Γι’ αυτό το λόγο οι κάρτες είναι κατάλληλες για φωτογράφους και κινηματογραφιστές, προσφέροντας συνεχή καταγραφή σε μεγάλες αναλύσεις  και επιτρέποντας επίσης την γρήγορη διαμεταγωγή δεδομένων, που απαιτούνται από κινηματογραφικά αρχεία 4Κ.

Την κάρτα συνοδεύει το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων ‘Memory Card File Rescue’.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την κυκλοφορία του αναγνώστη καρτών SD, MRW-S, συμβατού με το πρωτόκολλο USB3.1 GEN1 και με ταχύτητα ανάγνωσης των 300 ΜΒ / sec, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη μεταφορά αρχείων στον υπολογιστή.

επιμέλεια: Κάππα Λάμδα