Ο ετήσιος διαγωνισμός Βραβεία Leica Oskar Barnack ο οποίος απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες φωτογράφους όσο και σε νέους ερασιτέχνες, άρχισε να δέχεται τώρα συμμετοχές, γεγονός, που θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου.

Τα Βραβεία Leica Oskar Barnack είναι ένας από τους μεγαλύτερους καθιερωμένους και πιο διάσημους διεθνείς φωτογραφικούς διαγωνισμούς, και επαναλαμβάνεται φέτος διαγράφοντας τον 37ο κύκλο του. Η κατευθυντήρια οδηγία για τους φωτογράφους που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό είναι «να αντιληφθούν και να τεκμηριώσουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων και το περιβάλλον τους με ένα δημιουργικό και πρωτοποριακό στυλ», και να κατατεθούν με τη μορφή portfolios που θα περιέχουν 10 έως 12 εικόνες δημιουργημένες το 2016 ή το 2017. Μακροχρόνια έργα είναι επίσης αποδεκτά, εφόσον διαθέτουν τουλάχιστον μερικές εικόνες από αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες : http://www.leica-oskar-barnack-award.com.

Το βραβείο Oskar Barnack περιλαμβάνει ένα πακέτο βραβείων ύψους αξία €80,000, συμπεριλαμβανομένων €25,000 μετρητών και φωτογραφικό εξοπλισμό Leica σύστημα-M για το νικητή του μεγάλου βραβείου. Ο διαγωνισμός “Leica Oskar Barnack Award Newcomer” απευθύνεται επίσης σε νεοεμφανιζόμενους φωτογράφους κάτω από την ηλικία 25, και προσφέρει ένα χρηματικό βραβείο €10,000 καθώς και μια μηχανή με φακό Leica Μ αξίας €10,000. Εκτός από τις δύο κύριες κατηγορίες, 10 επιπλέον υποψήφιοι που θα επιλεγούν ως φιναλίστ θα τιμηθούν -ο καθένας- με χρηματικό βραβείο €2,500.

Να θυμήσουμε ότι πέρυσι, το κύριο βραβείο κερδήθηκε από τη Γαλλίδα φωτογράφο Scarlett Coten, η οποία εντυπωσίασε τους κριτές με τη σειρά της «Mectoub», αμφισβητώντας μέσω αυτής τα αρχέτυπα ανδροπρέπειας στον αραβικό κόσμο. Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα με τη σύνθεσή της, η οποία, όπως αναφέρουν, κατηύθυνε το βλέμμα του θεατή στην αντίφαση μεταξύ της κοινωνικής συμμόρφωσης και των προσωπικών επιθυμιών, μέσω του οικείου πορτρέτου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

επιμέλεια: Κάππα Λάμδα

periopton.com