«Ένα άσπρο κουνέλι με ανθρώπινη λαλιά με επίσημο κουστούμι και ρολόι τσέπης εντυπωσιάζει την Αλίκη  που μια ζεστή και υγρή μέρα βρίσκεται στην ακροποταμιά» (H Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων)

Ακολουθώντας το, το συναντάμε ξανά να παίρνει το τσάϊ του μαζί με το άλογο, έχοντας ξεχάσει για λίγο τον τρελό καπελά, και το ρολόϊ που του υπενθυμίζει ότι ο χρόνος περνάει αμείλικτα. Αλλά για μισό λεπτό. Το κουνέλι είναι τελικά μία καθώς πρέπει κοπέλα;

Το διαθλώμενο σώμα ωθεί σε μία διαρκή επινόηση μιας άλλης πραγματικότητας, την ανάδειξη της ύπαρξης ενός παράλληλου κόσμου κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Ένα μυστηριακό θέαμα «από τη μέση και κάτω».

Η αυθαιρεσία που ενυπάρχει, είναι η απαραίτητη συγκολλητική ουσία για την επιβίωση μιας αφήγησης που απαρτίζεται από διάφορους κώδικες, δάνειο από τον ονειρικό κόσμο της παιδικής ηλικίας.

Αυτό ακριβώς εκφράζεται στη νέα σειρά της Λιβανέζας φωτογράφου Lara Zankoul, ‘The Unseen’. Μία εργασία γύρω από το θέμα του παραμυθιού και του ονείρου.

Δημιουργημένες χωρίς καμία ψηφιακή επεξεργασία (γεγονός που αποτέλεσε και τον λόγο δημοσίευσής τους), σε ένα ενυδρείο κατασκευασμένο με ανθρώπινη κλίμακα, οι φωτογραφίες διαπραγματεύονται το προφανές και το υποδηλούμενο, τι βρίσκεται πέρα από το φαινομενικό.

στιγμιότυπα από τη διαδικασία φωτογράφισης

για να δείτε το video

all photos: © Lara Zankoul

© periopton.com

επιμέλεια-κείμενο: Κάππα Λάμδα