Η σουηδική εταιρεία PROFOTO, έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για δύο νέους τύπους φλας, τα οποία είναι κατασκευασμένα με γνώμονα την ταχύτητα. Δυο φλας, που τα χαρακτηριστικά τους τα καθιστούν ιδανικά για φωτογραφίσεις μόδας.

Το Pro-10 αποτελεί την τελευταία πρόταση του κατασκευαστή για κεφαλή στούντιο φλάς και διαθέτει μια εντυπωσιακή διάρκεια εκφώτισης της τάξης 1/80,000sec, στη θέση ‘freeze mode’, αυτό το χαρακτηριστικό συνδυάζεται επίσης με χρόνο ανακύκλωσης έως 50 εκφωτίσεις ανά δευτερόλεπτο και 2,400W/s ένταση του φλας. Επίσης, θα είναι εξοπλισμένο με δυνατότητα μέτρησης μέσω του φακού (TTL) και συγχρονισμό υψηλής ταχύτητας έως και το εντυπωσιακό 1/8,000sec.

pro-10

Η Profoto φαίνεται να στοχεύει, με το Pro-10, συγκεκριμένα στους δημιουργικούς φωτογράφους, αναφέροντας ότι οι ταχύτεροι χρόνοι φλας, θα δώσουν στους φωτογράφους περισσότερες επιλογές για τη δημιουργία λήψεων που δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν πριν. Η εταιρεία χαρακτηρίζει το Pro-10 ‘τον τέλειο συνδυασμό ταχύτητας και δύναμης’.

Επίσης, στην ατζέντα κυκλοφορίας της Profoto περιλαμβάνεται και το αυτόνομο φλάς D2, το οποίο ονομάστηκε το ‘ταχύτερο στον κόσμο Monolight με TTL’. Διαθέτει και αυτό συγχρονισμό υψηλής ταχύτητας έως και 1/8,000sec, συχνότητα έως 20 αναλαμπές ανά δευτερόλεπτο και διάρκεια εκφώτισης έως 1/63,000sec. Το D2 είναι τώρα διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις των 500W/s και 1,000W/s, ρυθμιζόμενο σε βήματα 1/10 f-stop με ένα εύρος ισχύος 10 f-stop για επιπλέον έλεγχο.

Οι τιμές αναμένονται αυξημένες, με το Monolight 1,000W/s να εκτιμάται ότι θα κυμανθεί γύρω στα 1.700 ευρώ. Ημερομηνία κυκλοφορίας και ακριβείς τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

periopton.com