Η Fujifilm ανακοίνωσε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων με τη χρήση μαγνητικών ταινιών.

FUJIFILM_LTO7_Cartridge

(μήπως παραβλέψαμε κάτι στο παρελθόν, παρασυρμένοι από την εμμονική υιοθέτηση νέων τεχνολογιών;)

Η Fujifilm Corp. ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της μαγνητικής ταινίας μεγάλης χωρητικότητας. Η μαγνητική ταινία της με την επωνυμία ‘Fujifilm Fujifilm LTO Ultrium 7 Data Cartridge’ και στην οποία αξιοποιείται η τεχνογνωσία της εταιρείας επί των μαγνητικών σωματιδίων Barium Ferrite, έχει ένα μέγιστο σε χωρητικότητα μνήμης 15 terabyte ανά μονάδα. Το νέο προϊόν που ονομάζεται «d: ternity On-Site Archive» έχει χωρητικότητα μνήμης των 240TB, που ισοδυναμεί με 50.000 μονάδες DVD, αποτελείται από LTO 7 ταινίες, μια μονάδα ταινίας ‘Library TS3200 Tape’, ενός διακομιστή δίσκο ‘DISCO UCS C240MB LFT’ και τη διαχείριση των δεδομένων του λογισμικού ‘Spectrum Scale IBM’ και ‘IBM Spectrum Archive Enterprise Edition’.

Διορθωμένα στοιχεία αρχικά αποθηκεύονται στον server του δίσκου και, στη συνέχεια, λιγότερο συχνά ανακτηθέντα δεδομένα αποθηκεύονται αυτόματα στην ταινία.

Η διαμόρφωση του συστήματος είναι διαθέσιμη ανάλογα με τις ανάγκες και ένα μοντέλο μεγάλης χωρητικότητας 240TB διατίθεται στο μισό της τιμής ενός συστήματος, που χρησιμοποιεί αποκλειστικά συστοιχίες σκληρών δίσκων (HDD). Το σύστημα αρχειοθέτησης είναι κατάλληλο για ‘Cold Data’, δεδομένα των οποίων δεν απαιτείται η συχνή ανάκτησή τους, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διατηρηθούν επί μακρόν. Στην εποχή του διαδικτύου-των-πραγμάτων, των εικόνων υψηλής ποιότητας των 8K ή και 4Κ και της ευρείας χρήσης των υπερυπολογιστών, παρατηρείται μία εκρηκτική αύξηση των δεδομένων. Αυτό το νέο προϊόν είναι μία από τις απαντήσεις στο αίτημα των εταιρειών που θέλουν να κρατήσουν τα δεδομένα τους «εν οίκω».

© periopton.com

επιμέλεια: Κάππα Λάμδα