Σε μία από τις πιο εύστροφες και πρωτότυπες διαφημίσεις εγκατάστασης που έχουμε δει εδώ και καιρό, το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο κατασκεύασε σε πραγματική κλίμακα, ένα κατοικήσιμο αντίγραφο του έργου του Βαν Γκογκ «Το υπνοδωμάτιο» (‘la chambre à coucher’ αφορά τη ζωγραφική απόδοση του υπνοδωματίου του ζωγράφου στον αριθμό 2, Place Lamartine στην Arles) και το οποίο διατίθεται για ενοικίαση απο την Airbnb.

Σκοπός του διαφημιστικού είναι να προβάλλει την τελευταία έκθεση του μουσείου, η οποία άνοιξε την 14η Φεβρουαρίου και η οποία συγκεντρώνει, για πρώτη φορά και τις τρεις εκδόσεις του πίνακα στη Βόρεια Αμερική.
Το κόστος ενοικίασης είναι μόλις $ 10 το βράδυ (συμβολική τιμή που μάλλον παραπέμπει στην εποχή δημιουργίας του πίνακα), και περιλαμβάνει και δύο εισιτήρια για την έκθεση.

Τώρα αν θέλαμε να το προχωρήσουμε λίγο, για να μείνει αξέχαστη η παραμονή του ενοικιαστή του ‘υπνοδωματίου’ και διαθέταμε βέβαια την τεχνογνωσία, θα προβάλαμε κατ’όρθρον βαθύ ένα ολογράφημα του ζωγράφου να κάθεται στην καρέκλα και να εξηγεί την χειρονομία αυτοτραυματισμού του. Ή να απαιτεί το κομμένο μέρος του αυτιού του που είχε εμπιστευθεί προς φύλαξη σ’ένα οίκο ανοχής. Όλα αυτά υπό την επήρεια του αψέντι. Η πραγματοποίηση της απόλυτης «ανατριχίλας». Ένα καταστασιακό θρίλερ «tout peint».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Nota bene

http://www.artic.edu/

διαφημιστική εταιρεία:
Leo Burnett,
Chicago

© periopton.com

επιμέλεια-κείμενο: Κάππα Λάμδα