3’διάβασμα

Μερικές προσωπικές επιλογές απο τις υποψηφιότητες για τα βραβεία ADCOLOR, τα οποία βρίσκονται στην ένατη χρονιά τους τιμώντας επαγγελματίες του κλάδου της προβολής και της διαφήμισης σε ένα συνέδριο, που αναδεικνύει πρωταθλητές της συνύπαρξης του διαφορετικού και παρουσιάζει νεωτεριστές και στοχαστές. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 19 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη. Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «Move», καλώντας μας να δράσουμε τώρα και να κινητοποιήσουμε το συναίσθημα, ελπίζοντας ότι αυτό θα κάνει τη διαφορά.

   

THE WALK
Pedigree, BBDO

Ένας ευέξαπτος, ηλικιωμένος λευκός άνδρας, περνάει απαξιωτικά με το mastiff του δίπλα απο ένα νεαρό μαύρο άνδρα, που τον συνοδεύει ένα κουτάβι πίτμπουλ. Οι άνδρες, με ελάχιστα κοινά σημεία, κοιτούν περιφρονητικά ο ένας τον άλλο. Αλλά το γεγονός όπου τα σκυλιά χαιρετιούνται χαρούμενα και γίνονται γρήγορα φίλοι, δημιουργεί μία ζεστασιά που φτάνει μέχρι τις καρδιές των ανθρώπων, δημιουργώντας μια σύνδεση που ποτέ δεν είχαν ονειρευτεί. Το σποτ στέλνει το μήνυμα για το πώς μπορούμε να μάθουμε από τους πιο πιστούς συντρόφους μας να διακρίνουμε το καλό στους άλλους.

Emily’s Oz
Comcast, Goodby Silverstein & Partners

Έχει πρωτοπαρουσιαστεί κατά τη διάρκεια τελετής απονομής των Oscars, και σ’αυτό το σποτ ερωτάται η Emily, ένα κοριτσάκι που είναι τυφλό, τι «βλέπει» όταν παρακολουθεί την αγαπημένη της ταινία, ‘Ο Μάγος του Οζ’. Δημιουργείται λοιπόν, μέσω της διήγησής της, ένας μαγικός κόσμος έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να μοιραστεί την εμπειρία της.
Το πρόγραμμα υποστηρίζει δυνατότητα φωνητικής καθοδήγησης της Comcast, με σκοπό να προσφέρει στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης έναν τρόπο για να εξερευνήσουν τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες.

LOVE HAS NO LABELS
The Ad Council

Πρόκειται για επανεξέταση της προκατάληψης. Μια υπαίθρια εγκατάσταση συσκευής ακτίνων Χ (δεν επρόκειτο για πραγματική συσκευή ακτίνων, αλλά για τρυκ με ανιχνευτές κίνησης) που προβάλλει ανθρώπινους σκελετούς να φιλιούνται, να αγκαλιάζονται και να χορεύουν. Αυτή η παρουσίαση ωθεί τους θεατές να συμπληρώσουν νοητικά την εικόνα και όταν όλοι αυτοί οι διαφορετικοί τύποι ανθρώπων βγήκαν από πίσω από την οθόνη, προς έκπληξη του κοινού, απλά δημιουργήθηκε μια απόδειξη της υποβόσκουσας προκατάληψής μας. Δημοσιεύτηκε στα social media, το βίντεο έγινε viral και προβλήθηκε ως τηλεοπτική διαφήμιση, να γίνει η δεύτερη πιο ιδωμένη και διαμοιρασμένη προβολή κοινωφελούς μηνύματος στην ιστορία.

επιμέλεια: Κάππα Λάμδα