Η Sony ανακοίνωσε μια νέα κορυφαία mirrorless μηχανή πλήρους φορμά, τη Sony 7R II και πολλοί σπουδαστές αναζητούν πληροφορίες σχετικά, γι’αυτό δημοσιεύω στοιχεία απο την ενημέρωση που παρέχει η εταιρεία.

 1

 Η 42,4 εκατομμυρίων-πίξελ  SONY ALPHA 7R II διαθέτει -κατα δήλωση της Sony- τον πρώτο στον κόσμο, οπίσθιου φωτισμού, 35 χιλιοστών (full-frame) αισθητήρα εικόνας CMOS. Η κλίμακα ISO είναι επεκτάσιμη έως και 102.400 και ο χρόνος απόκρισης της αυτόματης εστίασης είναι έως και 40% ταχύτερος από ότι στην αρχικό μοντέλο Alpha 7R, χρησιμοποιώντας 399 εστιακού-επιπέδου σημεία AF ανιχνευτών προσώπου, σε συνδυασμό με τα 25 σημεία AF αντίθεσης.
Άλλα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει είναι η σταθεροποίηση εικόνας σε 5-άξονες, η εγγραφή βίντεο 4K συν ένα αναβαθμισμένο σκόπευτρο XGA OLED που περιλαμβάνει έναν αμφίπλευρο ασφαιρικό φακό. Ακόμη η Sony ανακοίνωσε ότι: «Ο αισθητήρας 42.4MP συνδυάζει σχεδιασμό φακών χωρίς ασυνέχειες στο ολοκληρωμένο και αντι-ανακλαστική επίστρωση στην επιφάνεια του προστατευτικού κρυστάλλου του αισθητήρα ,για να βελτιώσει δραματικά την αποτελεσματικότητα της φωτοσυλλογής, με αποτέλεσμα την απόδοση εικόνων υψηλής ευαισθησίας με χαμηλό θόρυβο και μεγάλο δυναμικό εύρος. ‘Αυτό επιτρέπει στη φωτογραφική μηχανή να φωτογραφίζει σ’ένα εντυπωσιακό εύρος από 100-25,600 ISO.’
Επίσης η Sony αναφέρει ότι τα δεδομένα μπορούν να εξαχθούν περίπου 3.5 φορές γρηγορότερα, και το κλείστρο δημιουργεί τη μισή δόνηση, από την Άλφα 7R.

ξεχωριστά βελτιστοποιημένη  τοποθέτηση φακών πάνω στο ολοκληρωμένο
ξεχωριστά βελτιστοποιημένη τοποθέτηση φακών πάνω στο ολοκληρωμένο

© periopton.com

επιμέλεια: Κάππα Λάμδα