Η Canon -μετά τα διάφορα προβλήματα της Nikon- επιβεβαιώνει με τη σειρά της θέματα δυσλειτουργίας για τα μοντέλα 750d και 760D

eos750d-760d-1

Η Canon προειδοποιεί τους πελάτες της για πιθανά προβλήματα με την EOS 750d και EOS 760D. Η εταιρεία προτρέπει τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων μοντέλων να ελέγξουν το σειριακό αριθμό της κάμερας τους και δεσμεύθηκε για τη δωρεάν επιθεώρηση και επισκευή των μονάδων που παρουσιάζουν πρόβλημα. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε εντοπίσει ένα θέμα σε μερικές από τις φωτογραφικές μηχανές EOS 750 D και EOS 760D με τη μορφή λευκών κηλίδων σε ένα οπτικό στρώμα μπροστά από τον αισθητήρα της εικόνας. Υπό ορισμένες συνθήκες λήψης, αυτό μπορεί να επηρεάσει την τελική ποιότητα της εικόνας.
» Τα κατάλληλα μέτρα εφαρμόζονται κατά τη διαδικασία της παραγωγής για να διασφαλιστεί η μή εμφάνιση του προβλήματος στα μελλοντικά μοντέλα» πρόσθεσε. Οι χρήστες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα (πρόκειται για μηχανές που έχουν στα δύο πρώτα ψηφία του σειριακού αριθμού τους τα νούμερα 01 ή 02. Παράλληλα όσες μηχανές έχουν στο διαμέρισμα της μπαταρίας μία μαύρη κουκκίδα σημαίνει ότι έχουν ελεγχθεί και είναι εντάξει), τους συμβουλεύουμε να επισκεφθεούν τον ιστότοπο υποστήριξης πελατών της Canon http://www.canon-europe.com/support, όπου παρέχονται περαιτέρω οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία επισκευής.

canon-mark

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία υπενθυμίζει στους φωτογράφους ότι η περίοδος της δωρεάν επισκευής για την EOS 5D θα λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Οι προειδοποιήσεις για την EOS 5D χρονολογούνται από το 2009, όταν η Canon εφιστούσε την προσοχή σχετικά με το κύριο κάτοπτρο της φωτογραφικής μηχανής, το οποίο μπορεί να αποσπασθεί -σε σπάνιες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα οι εικόνες να μην είναι ορατές μέσα από το σκόπευτρο.

5d

επιμέλεια: Κάππα Λάμδα