Πλαστές και δολίως τροποποιημένες φωτογραφικές μηχανές Nikon DSLR εμφανίζονται σε διάφορα κέντρα επισκευών της Nikon Europe.
Η Nikon κατηγορεί « τις δημοπρασίες Διαδικτύου…» για την κυκλοφορία των «δολίως τροποποιημένων και των απομιμήσεων των προϊόντων της», που αρνείται να εξετάσει ή να επισκευάσει. Η Nikon προειδοποιεί επίσης ότι η εγγύηση δεν ισχύει γι’αυτά τα προϊόντα και για τα οποία δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα D800, D7100 και D4. Τα εξωτερικά περιβλήματα των D800 έχουν αντικατασταθεί με αυτά από τις D800E με στόχο την εξαπάτηση των αγοραστών.

4674

( Όταν η «επισκόπηση» επιλογή οθόνης είναι ενεργοποιημένη στη λειτουργία προβολής πλήρους κάδρου, το όνομα της φωτογραφικής μηχανής που χρησιμοποιείται για να καταγράψει την εικόνα εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, επιτρέποντας στους χρήστες να επιβεβαιώσουν το πραγματικό όνομα της μηχανής τους. Εάν εμφανιστεί το μήνυμα «Nikon D800E», φωτογραφική μηχανή είναι μία αυθεντική D800E. Αν εμφανιστεί οποιοδήποτε άλλο όνομα, η φωτογραφική μηχανή  είναι μια D800E απάτη).

Οι πινακίδες των D7100 DSLRs έχουν αλλαχθεί με εκείνες από τις D610. Και τα μοντέλα D4 έχουν τροποποιηθεί έτσι ώστε να μοιάζουν με κάμερες D4S, ανέφερε σε δήλωσή της η Nikon.

fake2μία αυθεντική D610 δίπλα σε μία επίσης αυθεντική D7100

Σε μια ανακοίνωσή της, η Nikon Europe προειδοποίησε: «Καθώς η εγγύηση της Nikon δεν ισχύει για προϊόντα της τα οποία είναι τροποποιημένα ή απομιμήσεις προϊόντων της, έτσι η εταιρεία δεν θα επιθεωρεί ή επισκευάζει αυτά τα προϊόντα. «Επιπλέον, η Nikon δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη με οποιονδήποτε τρόπο όσον αφορά τη χρήση αυτών των τροποποιημένων προϊόντων. Προτρέπει δε τους υποψήφιους αγοραστές… «Να παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουν την αυθεντικότητα του προϊόντος, πριν το αγοράσουν.»
Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση nikoneurope-en.custhelp. com/app/answers/ detail/a_id/64210

© periopton.com

επιμέλεια: Κάππα Λάμδα