Η Nikon επιβεβαιώνει δυσλειτουργία στη D750 με την παρουσία φαινομένου εκλάμψεων.

Nikon-D750

flare02

Η Nikon, παροτρύνει τους χρήστες της ψηφιακής D750 να επιστρέψουν τις φωτογραφικές μηχανές τους για δωρεάν έλεγχο και επισκευή ,αν έχουν παρατηρήσει «αφύσικες κηλίδες φωτός» να εμφανίζονται στις φωτογραφίες τους. Ας μή ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε σε μηχανή πρώτης γραμμής ,με κόστος γύρω στα 3.700 ευρώ με έναν αξιοπρεπή φακό. Και βέβαια θα αναφερθώ και πάλι -όσο κουραστικός και αν γίνομαι- στα καθ’όλα εμπεριστατωμένα -και διθυραμβικά βεβαίως- τέστ, απο τα οποία κανένα δεν αναφέρεται στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Ούτε ένας δεν αντιλήφθηκε την αλλοίωση στο αποτέλεσμα; Για τρίτη συνεχή φορά; (αναφέρομαι στα προβλήματα που ανέκυψαν πριν απο λίγο καιρό και σε άλλα μοντέλα της Nikon, με αποτέλεσμα την απόσυρση ορισμένων εξ’αυτών).
Ωστόσο, η εταιρεία επιμένει ότι το αίτημά προς τους πελάτες για επιστροφή των φωτογραφικών μηχανών τους, δεν υπονοεί και ανάκληση του προϊόντος. Όμως νωρίτερα αυτό το μήνα, η φωτογραφική ιστοσελίδα Peta pixel θεωρεί ότι μια «σιωπηρή ανάκληση βρίσκεται σε εξέλιξη», προσθέτοντας ότι οι D750 «εξαφανίζονται από τα ράφια των καταστημάτων».
Υπεύθυνος της εταιρίας δήλωσε: «Δεν ανακαλούμε την D750 της Nikon. Απλώς σε ορισμένες  έχει παρουσιαστεί το πρόβλημα και για να εξασφαλιστεί η σε βάθος εξυπηρέτηση των πελατών μας, ζητήσαμε από εκείνους που επηρεάζονται να επιστρέψουν το προϊόν της Nikon για έλεγχο και επιδιόρθωση. Θα ελέγξουμε και θα επισκευάσουμε τα φωτοστεγανά εξαρτήματα και θα ρυθμίσουμε τη θέση του αισθητήρα AF χωρίς κανένα κόστος για τους χρήστες». Επίσης η Nikon επιβεβαίωσε ότι θα ελεγχθούν και οι φωτογραφικές μηχανές «που υπάρχουν σαν παρακαταθήκη στη λιανική». Και προσθέτει ότι… «Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες θα επικοινωνούν με την εταιρεία σχετικά με το θέμα αυτό, σκοπεύουμε να ενεργοποιήσουμε αυτή την υπηρεσία στο τέλος του Ιανουαρίου. Θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συντήρησης, όπως έχουν καθοριστεί.»

© periopton.com

επιμέλεια: Κάππα Λάμδα