Η SONY επιβεβαίωσε ότι διερευνά σχολαστικά τις αναφορές σχετικά με τη διαρροή φωτός που παρατηρείται στα μοντέλα Alpha7 και η Alpha7R, αλλά βεβαιώνει ότι το πρόβλημα δεν επηρεάζει τις φωτογραφίες που λαμβάνονται υπό κανονικές συνθήκες. Ταυτόχρονα εξακολουθούν τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο τα οποία περιλαμβάνουν εικόνες που υποδεικνύουν ότι η διαρροή φωτός προέρχεται από την μοντούρα του φακού και ιδιαίτερα στα σημεία δεξιά εκεί που βρίσκεται το κουμπί απασφάλισης του φακού και αριστερά στο διαμετρικά αντίθετό του.

Σε μια δήλωση της, η Sony αναφέρει: «Έχουμε επίγνωση των εκθέσεων για τη διαρροή φωτός στην ILCE-7 και ILCE-7R. Αυτό το ζήτημα δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση φωτογραφίες που ελήφθησαν σε κανονικές συνθήκες φωτογράφησης. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή ελέγχουμε τις δυσλειτουργίες που έχουν αναφερθεί». Δεν υπάρχει περαιτέρω επίσημος σχολιασμός. Οι full-frame φωτογραφικές μηχανές παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2013.

Ηθελα να ξέρω όλα αυτά τα τεστ απο έγκριτα περιοδικά με τα διθυραμβικά σχόλια πώς έγιναν; Δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό; (και δεν είναι και μία φτηνή μηχανή να πείς δεν βαριέσαι) Σκεφθείτε να έχετε πληρώσει κοντά τρείς χιλιάδες ευρώ για το σώμα μόνο και να ανακαλύπτεις -κατά τη χρήση- ότι δεν είναι φωτοστεγανό! Μετά να μπαίνει και το κερασάκι απο τη Sony, λέγοντάς σου ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς υψηλά ISO γιατί είναι πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα! Sony δεν το περίμενα αυτό απο εσένα! Διαδίκτυο σ’ευχαριστώ με γλίτωσες!

λήψη σε εσωτερικό χώρο, με το καπάκι επάνω στο φακό, χρόνος 20 δεύτερα και ευαισθησία 25600 ISO το πρόβλημα είναι εμφανώς ορατό

Επιμέλεια: Κάππα Λάμδα