Αυτό ζητάει απο τους υποψήφιους αγοραστές ο πρόεδρος της φωτογραφικής εταιρείας Sigma, αναφερόμενος στη νέα σειρά compact φωτογραφικών μηχανών dp Quattro, για την δημιουργία της οποίας «επανεξετάσθηκε και επανασχεδιάστηκε κάθε πτυχή της φωτογραφικής μηχανής, συμπεριλαμβανομένου του αισθητήρα, του μηχανισμού, του φακού και του σώματος» όπως δηλώνει η Sigma.
Το εξαιρετικά φαρδύ σώμα είναι φυσικά αυτό που αρχικά εντυπωσιάζει σ’αυτήν την κάμερα υψηλής τεχνολογίας, αλλά το στοιχείο στο οποίο θα πρέπει να εστιαστεί η προσοχή μας θα πρέπει να είναι ο αισθητήρας Foveon X3 CMOS 29-megapixel direct image, ο οποίος -κατά την εταιρεία- παρέχει τη δυνατότητα  μικρού μεγέθους παραγόμενο αρχείο και καλύτερη απόδοση στις υψηλές τιμές ISO. Αυτός ο ανανεωμένος αισθητήρας λειτουργεί παρόμοια με το παραδοσιακό έγχρωμο φιλμ, χρησιμοποιώντας πολλαπλά επίπεδα για να αποτυπώσει βελτιωμένες τις λεπτομέρειες. Αυτό, μαζί με ένα νέο επεξεργαστή, θα πρέπει να παράγουν ευκρινείς, πιο ρεαλιστικές εικόνες με ζωντανά χρώματα. Κάτι που η Sigma περιγράφει ως «πληθωρική ποιότητα εικόνας». Επίσης ο νέος αισθητήρας Foveon X3 Quattro έχει σχεδιαστεί για να επιτυγχάνει ταχύτερη επεξεργασία εικόνας και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.
Θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις της dp Quattro, η καθεμία με σταθερό φακό διαφορετικής εστιακής απόστασης : 19mm, 30mm και 50mm (ο τελευταίος παράγει το ισοδύναμο ενός φακού 75mm σε φορμά 35mm). Κάθε φακός θα διαθέτει μέγιστο διάφραγμα f/2.8. Πρώτη που θα κυκλοφορήσει θα είναι η DP2 Quattro, η οποία θα διαθέτει τον φακό των 30mm με ένα διάφραγμα εννέα πτερυγίων. Οπως ισχυρίζεται η εταιρεία το σώμα της dp Quattro προσφέρει ένα «ισορροπημένο σχήμα, εργονομική διάταξη και ιδανική κατανομή του βάρους».
Ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Επιμέλεια: Κάππα Λάμδα