…το Παρίσι που θα γίνει και πάλι η πιό μεγάλη γκαλερί του κόσμου χάρη στις εκδηλώσεις Paris Photo και στις εναλλακτικές εκθέσεις Fotofever και Photo Off. Για την τρίτη κατά σειρά διοργάνωσή του στο Grand Palais  – και με μια, μετέπειτα, ενδιάμεση στάση στο Λος Άντζελες – το καταλυτικό Paris Photo προτείνεται ακόμη μια φορά σαν μια επιβεβλημένη συνάντηση για τους φίλους αλλά και για τους συλλέκτες της παλαιάς, μοντέρνας και σύγχρονης φωτογραφίας από ολόκληρο τον κόσμο.
Εφέτος, απο τις 14/11 έως τις 17/11, η έκθεση υποδέχεται στο δίκτυο των εκθεσιακών του χώρων 135 γκαλερί, εκ των οποίων 27 νέες, καθώς επίσης και 27 εκδότες φωτογραφικών βιβλίων. Το Paris Photo είναι επίσης μια σειρά από θεματικές εκθέσεις: η ιδιωτική συλλογή Harald Falkenberg, τα πρόσφατα αποκτήματα του Instituto Moreira Salles στο Ρίο, η Πινακοθήκη του Οντάριο στο Τορόντο και το Μουσείο Folkwang στο Έσσεν,  και τα Protest Photo Books της συλλογής του Martin Parr.
Στις 15 Νοεμβρίου στο υπόγειο εμπορικό κέντρο caroussel du Louvre, η Fotofever προτείνει, στη δεύτερη παρισινή διοργάνωσή της, τις επιλογές της από γκαλερί και εκδότες(130 στο σύνολο).
Τέλος, στο κτήριο Bellevilloise στο 20ο διαμέρισμα, η Photo Off δημιουργεί μία εντελώς ξεχωριστή ατμόσφαιρα, πιό ανέμελη αλλά και περισσότερο στρατευμένη, με μία επιλογή απο δουλειές που κινούνται ανάμεσα στην τέχνη και το ρεπορτάζ όλα χρηματοδοτούμενα απο τη μεγάλη Sarah Moon.

Dorothee Golz Prada girl
Dorothee Golz Prada girl
Jean-Louis Sarrans -Gaia sous
Jean-Louis Sarrans -Gaia sous
Patrick Wilocq -Sur la route de Bikoro a Bokonda
Patrick Wilocq -Sur la route de Bikoro a Bokonda
Philippe Dudouit -cocaine highway
Philippe Dudouit -cocaine highway
Duane Michals -Voltaire
Duane Michals -Voltaire

επιμέλεια: Κάππα Λάμδα