Ανακοινώθηκαν οι νικητές του 25ου ετήσιου φωτογραφικού διαγωνισμού του National Geographic Traveler όπου υπήρξαν -ως συνήθως-  εκπληκτικές συμμετοχές. Τα τρία βραβεία, οι επτά έπαινοι συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου του κοινού επιλέχτηκαν μετά από  πραγματικά επίπονη διαδικασία μέσα από 15,500 συμμετοχές.
Ο διαγωνισμός ήταν χωρισμένος σε τέσσερις κατηγορίες -ταξιδιωτικά πορτραίτα, τοπία, ιδιαίτεροι τόποι και αυθόρμητες στιγμές. Τα βραβεία δόθηκαν ως εξής:

1.Dig Me River(1ο βραβείο) Wagner Araujo. «ήμουν στο Manaus, στην Αμαζονία, κατά τη διάρκεια του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος Aquathlon (κολύμβηση και τρέξιμο). Φωτογράφισα τη σκηνή από το ύψος του νερού και ο φακός μου βράχηκε τελείως, αλλά υπήρχε τόσο πολλή ενέργεια σε αυτά τα αγόρια που δεν με απασχόλησε καθόλου αυτό.»

2. Thunderstorm at False Kiva (2o βραβείο) Max Seigal. «σκαρφάλωσα σε αυτά τα ερείπια τη νύχτα με σκοπό να τα φωτογραφίσω σε συνδυασμό με το Milky Way(σημ. ο γαλαξίας μας) αλλά αντί γι’αυτό ενέσκηψε μία καταιγίδα, δημιουργώντας αυτή τη δραματική εικόνα.»

3. Say cheese (3ο βραβείο) Yannai Boneh. Δυο cheetahs σε αυτοκίνητο με τουρίστες στο εθνικό πάρκο Masai Mara, Kenya.
4. Another Perspective of the Day (επιλογή θεατών) Dody Kusuma. Ψαράς, Bira Beach.

5. Portrait of an Eastern Screech Owl (έπαινος) Graham McGeorge. Οι ειδικοί της μεταμφίεσης. Η κουκουβάγια της Αμερικής δείχνει εδώ αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Θα πρέπει να έχετε ιδιαίτερα οξυμένη όραση για να εντοπίσετε αυτά τα μικρά αρπακτικά πουλιά.

6.Lady in Water (έπαινος) Marcello Salvador. Μία γυναίκα συλλέγει νερό απο το ποτάμι σε ένα χωριό στο Bagan, Myamar, 2013.

7.Guanjiang Shou (έπαινος) Chan Kwok Hung. Οι θίασοι Shou Guanjiang είναι μια από τις δημοφιλέστερες δραστηριότητες που μπορεί να δεί κανείς παντού στην Ταϊβάν κατά την διάρκεια των παραδοσιακών εκδηλώσεων. Με τα σκληρά χρωματισμένα πρόσωπά τους, τους προεξέχοντες κυνόδοντες και τις έντονα χορογραφημένες κινήσεις, αναγνωρίζονται εύκολα. Περιγράφονται μερικές φορές ως αστυνομία του κάτω κόσμου ή οι σωματοφύλακες του θεού.

8. The Tatahonda Sect(έπαινος) Gergely Lantai-Csont. Ο φωτογράφος παρείσφρησε σε μία ερμητική σέχτα οναμαζόμενη Tatahonda στη Δημοκρατία του Κονγκό. Οι γυναίκες προετοιμάζονται για θρησκευτική τελετή.(Τώρα βέβαια με το τρόπο που ποζάρουν δεν τη βλέπω και τόσο ερμητικά κλειστή τη σέχτα, αλλά αφού αυτό θέλουν να γράφει η λεζάντα…)

Dig me river
Dig me river
Thunderstorm at False Kiva
Thunderstorm at False Kiva
Say cheese
Say cheese
Another perspective of the day
Another perspective of the day
Portrait of an Eastern Screech Owl
Portrait of an Eastern Screech Owl
Lady in water
Lady in water
Guanjiang Shou
Guanjiang Shou
The TataHonda sect.
The TataHonda sect.

Επιμέλεια: Κάππα Λάμδα