Γοητευμένη από τα αντικείμενα και την συναισθηματική φόρτιση τους η Brea Souders στηρίζεται επίσης πολύ στη φωτογραφική παράδοση και στις μνήμες της παιδικής ηλικίας της για να δημιουργήσει τις δικές της εικόνες. Μέσα απο το φακό της τα αντικείμενα (παπούτσια, τσάντες, κοσμήματα …) γίνονται οι πρωταγωνιστές των διαχρονικών συνθέσεών της, στιγμές τόσο οικείες και ευαίσθητες, νεκρές φύσεις που παραδόξως σφύζουν απο ζωή.

Και όπως αναφέρει και η ίδια:

«Συντεθειμένες από πεταμένα φίλμς, στατικό ηλεκτρισμό και έντονο φως, οι φωτογραφίες αυτής της σειράς είναι το πανόραμα της προσωπικής μου διαδρομής. Περιέχουν αποσπάσματα απο ξεχασμένες περιπέτειες, πορτρέτα των αγαπημένων και ξένων, ανέκδοτα πειράματα και οικογενειακές διακοπές, καθώς και θραύσματα απο μη αναγνωρίσιμα σχήματα και κενούς χώρους – αναμνήσεις παράλληλα με την απουσία τους. Μαζί, τα φορτισμένα θραύσματα μετατρέπονται σε ενέργεια και φως για να δημιουργηθεί μια νέα αφήγηση.

Οι εικόνες δημιουργούνται με τεμαχισμένα αρνητικά από το αρχείο μου που συνδέονται με ηλεκτρικά φορτισμένα φύλλα ζελατίνας. Όταν η ένταση στατικού είναι ισχυρή, κομμάτια φιλμ κολλάνε στη ζελατίνα Όταν είναι μικρή, αποκολλούνται. Η ζελατίνα στη συνέχεια φωτογραφίζεται χρησιμοποιώντας ένα φλας, του οποίου η λάμψη αντανακλάται και δημιουργεί ακτίνες του λευκού. Αυτό συγκαλύπτει ορισμένες εικόνες, ενώ  αναδεικνύει άλλες. Το ανακλώμενο φως σχηματίζει επίσης ένα φωτεινό εσωτερικό πλαίσιο στις φωτογραφίες. Με αποτελέσματα ανάλογα- κατα περίπτωση-  με τη διαδικασία, η τελική μορφή των εικόνων αποπνέει ένα στοιχείο του παιχνιδιού και στηρίζεται στο πνεύμα της τύχης.»

brea-souders-photography-17

Burberry Channel Dolce & Cabbana - L'wren Scott Luis Vuitton

Prada Pucci

brea-souders-photography-03

Επιμέλεια-μετφρ.: Κάππα Λάμδα