Για το still-life στη διαφήμιση… λήψεις φαγητού

Συμβουλές για απλές λήψεις φαγητού.

Επιλέξτε μια σύνθεση που ενισχύει και δεν αποσπά την προσοχή από το κυρίως θέμα σας. Φροντίστε να είναι απλή, καθαρή και τονικά σε συνάρτηση με τα τρόφιμα της επιλογής σας. Μην το παρακάνετε με υποστηρικτικά αντικείμενα στη σύνθεση καθώς η απλότητα είναι το κλειδί.
Κατεψυγμένα (π.χ. ψάρια) ή ωμά (π.χ. σαλάτες) τρόφιμα φωτογραφίζονται συχνά καλύτερα λόγω των πιο έντονων χρωμάτων και γι ‘αυτό αν φωτογραφίζετε τέτοια, δοκιμάστε τον ψεκασμό τους με σταγονίδια νερού ή νερού ανακατεμένου με γλυκερίνη ή με μέλι (αν θέλετε πιο θερμά αποτελέσματα ιδιαίτερα σε κρέατα) για να φανούν ακόμα πιο ελκυστικά.
Η διάταξη είναι το κλειδί, καθώς το φαγητό θα πρέπει να είναι το σημείο εστίασης. Τοποθετήστε το πιάτο σε ένα καθαρό τραπέζι ή χρησιμοποιήστε μια βάση για τούρτα ανάλογα με την περίπτωση. Απλοποιήστε το φόντο και φωτογραφίστε με ρύθμιση για μικρό βάθος πεδίου.
Σκεφτείτε τη γωνία λήψης και τη σύνθεση. Στη φωτογραφία φαγητού γενικά λειτουργεί καλά μια χαμηλή γωνία με το φακό σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το φαγητό ή εναλλακτικά, αν θέλουμε να δείξουμε περισσότερα του ενός φαγητά σε μια εικόνα, από μια υψηλή γωνία λήψης. Το θέμα σας να καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του κάδρου, το φόντο να είναι εκτός εστίασης έτσι ώστε να κατευθυνθεί όλη η προσοχή του θεατή επάνω στο θέμα. (Κ.Λ.)

food

επιμέλεια-κείμενο:© Κάππα Λάμδα

& © periopton.com