«Αυτό που φωτογραφίζω είναι ένας φανταστικός τόπος , ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ , αλλά ο οποίος συχνά συνδέεται με κάτι υπαρκτό . Η φωτογραφία μόδας είναι ο τομέας ονείρων της φωτογραφίας » T.W.

Αυτοπορτραίτο με 24 τούρτες

Αυτοπορτραίτο με 24 τούρτες

Ένα νεαρό αγόρι , ένα μυστικό δωμάτιο και η ομορφιά .

Όταν σκέφτομαι τις φωτογραφίες μου , έχω στο μυαλό μου την εικόνα ενός μυστικού δωματίου . Κανείς δε γνωρίζει πού βρίσκεται αυτό το δωμάτιο , καθώς είναι κρυμμένο στην κορυφή ενός πύργου σε ένα πολύ παλιό οίκημα . Παρόλο που έχω ξαναπάει εκεί στο παρελθόν , δεν το βρίσκω κάθε φορά . Εάν όμως οι προθέσεις μου είναι ειλικρινείς και το πνεύμα μου καθαρό , μπορώ να ξαναβρώ τον εαυτό μου να ανεβαίνει την ίδια ελικοειδή σκάλα που με οδηγεί στην πόρτα , η οποία με τη σειρά της με οδηγεί σε μια άλλη πόρτα και ίσως σε ακόμα μια άλλη….Ορισμένες φορές οι πόρτες είναι κλειδωμένες , ενώ άλλες φορές είναι ανοικτές . Μόλις βρεθώ στο εσωτερικό , το δωμάτιο είναι άδειο αλλά επενδυμένο από το πάτωμα ως την οροφή με ένα έντονο μαύρο βελούδο . Στην πιο απομακρυσμένη γωνία του δωματίου , στο ψηλότερο μέρος , υπάρχει ένα μικρό ορθογώνιο παράθυρο με ένα μαύρο παραθορόφυλλο που κλείνει και ανοίγει με ένα θορυβώδες «κλαπ!» . Προσέξτε καλά , γιατί αυτό μπορεί να σας εκλπήξει . Χωρίς να γνωρίζω πολύ καλά το πώς , σκαρφαλωμένος στις μύτες των ποδιών μου, καταφέρνω να κοιτάξω από το παράθυρο και να ανακαλύψω μια θέα τόσο μεγαλειώδη , ώστε αναστατωμένος από την ομορφιά της , πρέπει να στρέψω αλλού το βλέμμα μου . Μια προαίσθηση με καταλαμβάνει, ξαφνικά , χωρίς να γνωρίζω αν αυτό που πρέπει να συμβεί θα είναι τρομακτικό ή υπέροχο . Ξαφνικά , μια θύελλα διασχίζει αυτήν τη σκηνή, ανατρέποντας τα πάντα στο πέρασμά της . Εκείνη τη στιμγή , ενώ αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσα να εξηγήσω το μεγαλείο της σκηνής εκεί κάτω , το παραθυρόφυλλο ( εκείνο σχετικά με το οποίο σας είχα προειδοποιήσει) ξανακλείνει με το ίδιο εκκωφαντικό «κλαπ!» . Ο ήχος κάνει τους ανθρώπους εκεί χαμηλά να αναπηδήσουν και ανασηκώνοντας τα κεφάλια τους με κοιτάζουν. Και αν εσείς ήσασταν ένας ανάμεσα σ’αυτούς , λοιπόν θα είχατε δει, ένα νεαρό αγόρι τη στιγμή που κοίταζε κάτω .

tim-walker-gareth-pugh-model-british-vogue-2008 tim-walker-lindsey-wixon-italian-vogue-2011_0 tim-walker-malgosia-bela-laura-mccone-italian-vogue-2010 tim-walker-laura-mccone-luke-cartwright-2010-casa-vogue

cameras

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας φωτογράφος…

Η φωτογραφία είναι μια μορφή τέχνης συναρπαστική , ανοιχτή εξίσου στους ερασιτέχνες και στους επαγγελματίες . Ποιός βρίσκεται πίσω από τη μηχανή; Ποιός κοιτάει; Φαντασθείτε τον Tim σκαρφαλωμένο στην σκοπιά του καταρτιού ενός γιγαντιαίου ιστιοφόρου για παιδιά , να πλέει σε μια ζωγραφισμένη θάλασσα , βλέποντας μακριά όνειρα-ναυάγια.

επιμέλεια-μετάφραση: Μαραλίνα Λ.