Σε δοκιμή ταχύτητας ανάγνωσης-εγγραφής, που έγινε μεταξύ των εταιρειών Lexar και Sony, κατασκευαστών των πιό γρήγορων καρτών μνήμης αυτή τη στιγμή, Lexar professional 1000x UDMA 7 με ονομαστική ταχύτητα 129MB/s , Sony H Series XQD με ονομαστική ταχύτητα 125MB/s και τη νέα Sony Series S XQD με ονομαστική ταχύτητα 168MB/s, οι κάρτες μνήμης της Sony αποδείχθηκαν ταχύτερες.
Η δοκιμή έγινε με μία Sony S Series XQD 64GB, H Series XQD 32GB και την Lexar 1000x CF 32GB.Για καθαρά συγκριτικούς λόγους προστέθηκε και μία παλαιότερη Lexar Professional 133x CF card.Όλες οι κάρτες δοκιμάστηκαν σε μία Nikon D4 ρυθμισμένη για λήψη 10fps(καρέ το δευτερόλεπτο) αποδίδοντας εικόνες 14-bit raw και JPEG.
Η ταχύτητα εγγραφής – ανάγνωσης δοκιμάστηκε με έναν αναγνώστη καρτών Sony XQD και έναν Lexar Dual slot οι οποίοι είναι συμβατοί με τη θύρα USB 3.0. Σαν λογισμικό δοκιμής χρησιμοποιήθηκε το H2Testw 1.4, με το οποίο καταγράφηκε η ταχύτητα ανάγνωσης-εγγραφής ενός με 1GB δεδομένων.( το λογισμικό υπάρχει για κατέβασμα στην διεύθυνση
www.softpedia.com/progDownload/H2testw-Download-149366.html.)
Όπως διαπιστώνεται και από τον πίνακα και οι δύο Sony κατέφεραν να καταγράψουν 74 εικόνες raw και JPEG πριν γεμίσει το buffer. Τελικά οι κάρτες της Sony δείχνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες όταν κληθούν να μεταφέρουν μεγάλο όγκο αρχείων.